Installatie toespraak Martin Schram 17 juni 2017

Installatiespeech

Allereerst: om de feestvreugde niet lang te verstoren zal ik het kort houden vandaag.

Rotary maakt een verschil, dat is mijn thema voor dit jaar.Het is afgeleid van het internationale thema: Rotary: making a difference. De uitdaging is dat het lidmaatschap van rotary echt iets voor ons als leden betekent: fellowship en inspiratie opdoen door kennis te maken met leden die in een ander werkveld aan de slag zijn. Maar ook: iets doen voor de gemeenschap. Ik denk dat we als rotary oldehove op dit laatste punt actiever zouden kunnen en moeten zijn. We zijn blij dat het afgelopen jaar er 3 nieuwe leden bij zijn gekomen.Dit neemt niet weg dat er de afgelopen jaren veel verloop is geweest, ik hoop dat we er dit jaar in gaan slagen 5 nieuwe leden te vinden. Samen met de andere Leeuwarder clubs moeten we er in slagen een goede bijdrage aan het slagen van Culturele Hoofdstad 2018 te leveren.De banden met onze zusterclub in Bargteheide worden verder versterkt.

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar, door het overlijden van Aukje vd Staag en de oud-leden Otto Roemeling en Berry Beets. Het bestuur heeft m.i. onze club op een goede manier geleid.
Helaas moeten we afscheid nemen van Jacob als secretaris. Ik geef jou ter herinnering het boek met de symbolische titel: Alsof het voorbij is, van Julian Barnes.
Marcella, ik heb veel respect voor de wijze hoe jij het voorzitterschap het afgelopen jaar hebt vorm gegeven. Ter herinnering heb ik voor jou een ets van de Oldehove, die ik toevallig in Den Haag op de kop kon tikken.
Ik ben blij dat Anita en Marion bereid zijn secretaris te worden en Johannes penningmeester. Ook hebben we met Jelma en Helena 2 enthousiaste inkomend voorzitters die nu al bezig zijn met grootse plannen voor 2019!

Genoeg nu: Rotary Oldehove kan een verschil maken.Maar daarvoor is de inzet van een ieder nodig.Laten we er samen een mooi jaar van gaan maken!